Aug 02 2016

Hästen tar över

jenihageLedare. Den som går först. Vägvisaren. Visionären. Inspiratören. I hästflocken finns det många sådana individer. Ibland påbörjar individ A en rörelse som de andra följer. Ibland är det individ B som börjar gå och de andra hakar på. Ibland är det C, D, E, F…
Människans världsbild kretsar kring ett annat system, där allting måste vara byggt kring konkurrens, makt, kontroll. Man ser en hackordning där alla klättrar på varandra för ingen vill vara i botten. Ingen vill bli utkonkurrerad. Ingen vill bli lottlös. Ingen vill bli hackad på.
Kring detta har man byggt

OR
OR

Leave a Reply

3 Comments on "Hästen tar över"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jenny Magnusson
Guest

Åh så härligt att läsa! Frigörande! Min häst har lärt mig det där, sedan han kom till mig för ett och ett halvt år sedan. En nyttig lärdom för mig, och gudarna ska veta att det satt hårt inne. Jag har varit så fast i ledarskaptänket, att jag ska vara den som leder och hästen den som följer. Alltid. Nu blir samspelet allt bättre. Och han tar inte över. Snarare blir han allt mjukare. Vi (läs: jag) är på väg!

Heléne
Guest

Mycket läs- och tänkvärt. Tack!