Maj 21 2016

Bett eller bettlöst

yawnAlltfler väljer bort bett och går över till bettlöst. Det är verkligen en efterlängtad utveckling, men allting är inte svart eller vitt och det finns en hel del att tänka på.

Bett är onaturligt
Det finns egentligen ingen plats för ett bett i hästens mun. Visst finns det mellanrum mellan tandraderna där vi lägger bettet, men munnen består av mer än bara tänder. Även om du rider på lång tygel med världens mjukaste hand, så skapar bettet i sig en destruktiv process i hästens mun. Sår, tandslitning

OR
OR

Leave a Reply

1 Comment on "Bett eller bettlöst"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tina Augustin
Guest

Precis så! Variera för att verkligen se och studera hur de olika alternativen funkar! Själv hade jag inlägg på min FB med en kort film där jag just kommenterade nosgrimman, min häst jäspade nämligen vääääldigt mycket på filmen. Jag rider med bett, bettlöst av olika slag och halsring, beroende på vad jag vill öva. Tack för trevlig blogg!
//Tina Augustin