Mar 26 2016

Måste allting användas?

stamJag vaknade tidigt i morse. Ljuset var mjukt och disigt, nattfrosten dröjde sig kvar. Fåglarna kvittrade och det var en sån där urmysig vårstämning. Inga mänskliga ljud förutom mina fotsteg, där jag och hunden gick och njöt av den skövlade skogen. Ja, precis, vad hände där?
Mitt i idyllen möttes vi av all denna förödelse. Stora skogsmaskiner har under lång tid nu kört fram och tillbaka genom vår närmsta promenadskog, gjort kalhyggen för att det ska säljas tomter med “fin utsikt” över Vänern. En nydragen väg tvärs igenom det lilla skogsområdet,

OR
OR

Leave a Reply

1 Comment on "Måste allting användas?"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anna-Karin Hägglund
Guest
Vi har haft dessa maskiner hos oss med, men för gallring. Nu går det inte att gå i skogen pga att man lämnat mindre fällda träd huller m buller och där maskinen gått är det lervälling. Min pappa, som jobbat inom skogsvård, var med och konstruerade en maskin som inte gjorde sådana skador i naturen och den testades på en avverkning i våra trakter. Jag brukar vara där tillsammans med mina föräldrar, och pappa är så nöjd över resultatet. Men inte satsade skogsindustrin på denna maskin, för dyr! Jag vill tro att det går att förändra det samhälle vi lever… Read more »