Mar 06 2016

Öronen bakåt - den näst mest missförstådda signalen

tiger

Det första jag fick lära mig om hästens kroppsspråk, under min uppväxt som ridskolebarn, var att om hästen hade öronen bakåt var han sur. Det var väl typ det som lärdes ut om hästens kroppsspråk. Öronen framåt = glad häst, öronen bakåt = arg häst. Plus att hästen vred på öronen hit och dit för att lyssna förstås. Tänk vad enkelt allt var på den tiden.
I tonåren kom NH in i mitt liv och det pratades fortfarande mest om öron. Hästen skulle lyssna mot sin ledare. Dålig attityd

OR
OR

Leave a Reply

4 Comments on "Öronen bakåt – den näst mest missförstådda signalen"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anne Halldin
Guest
Det är inte så lätt att formulera med ord det man vill förmedla, dels för att orden tolkas olika och dels för att vi idag har så väldigt bråttom. Jag gillar verkligen din text för den sätter fingret på skillnaden mellan det enkla och det svåra – det att lära sig hela livet. Av hästar till exempel. Jag själv har bestämt mig för att aldrig slå hästar mer. Det beslutet var inte svårt. Det svåra är att hitta andra vägar och det absolut svåraste är när det finns andra människor i närheten. För de förväntar sig att jag ska slå… Read more »
Sandra
Guest

Vacker bild och tänkvärd blogg med en kärleksfullt budskap som kan användas både på hästars och människors ledarskap.

Ingrid Lingmark
Guest

Har suttit ett antal timmar och år som åskådare på ridskolelektioner. Hästens öron bakåt är lyssnande. Såg också att ca tredje gången en häst hade samma ryttare, visste den vem ryttaren var och släppte lite på det bakåtlyssnade.

Vi använde aldrig våld mot våra hästar under de 35 år vi hade häst och barnen lärde sig det, förklarinen var att vi hade så “lätta” hästar därför behövde vi inte slå dem.

Mn morfar född på 1800 talet och hästuppfödare, han sa “den som slår sin häst honom talar jag inte med”.

trackback

[…] Öronen bakåt – den näst mest missförstådda signalen → Publicerad mars 2016. […]