Okt 24 2015

Varför ska vi lämna något som "funkar"?

eye2Jag har funderat länge på varför dominans, lydnad och manipulation av hästar har kunnat bli så självklart. Det är så man ska handskas med hästar, vi är fortfarande väldigt få som ifrågasätter det. I mina iakttagelser och jämförelser har jag funnit många svar, t.ex. för att det ser så även inom andra områden. Men varför? Varför anses det ok att kontrollera och kuva en annan individ?  Jag tror svaret är skrämmande simpelt – För att det fungerar.
För att man genom detta kan uppnå resultat som ser bra ut. Det ser ut att

OR
OR

Leave a Reply

3 Comments on "Varför ska vi lämna något som “funkar”?"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Emmelie
Guest

För mig så gör det ont inombords när någon daskar till en häst för lydnads skull. Folk talar om för mig att det är så man måste handskas med hästar för annars kör de över dig. De kommer bitas eller sparkas. Men varför känns det så otroligt fel? Jag vill inte slå min häst, använda spö för disciplin eller höja rösten. Jag vill att hästen gör det man ber om för att han själv vill det och för att han tycker det är kul!

mia
Guest
när dom inte tycker det då? när de vita svamparna som lyser i skymningen blir jättefarliga, är det ok att kasta sig iväg och skita i ryttaren då? skita i vad som finns i vägen hästen bestämmer att vi som ekipage tar? blir halt av det? eller trampar av en sko? när hästen tycker det är kul att komma med ut men inte vill gå i ledet eller i den fart jag vill? ska den då få göra som den vill för den tycker det är kul att skena? det är inte disciplin för mig( jag är dressyrryttare så det… Read more »