Okt 16 2015

Jag vill aldrig mer träna en häst

1Nu har det diskuterats ett tag hur vi bör träna hästar. Vilka metoder är vettiga för att få dem att göra det vi vill? Ska vi vara en ledare, kan vi vara en ledare? Ska vi motivera med ökat tryck kontra eftergift? Skarpare utrustning som ger oss ett fysiskt övertag? Klickerträning eller annan belöningsbaserad positiv förstärkning? Ska våra signaler komma från ett rep, ett spö, ett handtecken eller verbala kommandon?

Vad ska vi träna förresten? Ska vi träna inför tävling? Eller som om vi skulle tävla fast bara för att det är kul

OR
OR

Leave a Reply

1 Comment on "Jag vill aldrig mer träna en häst"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Emmy Leander
Guest

Tack för en riktigt bra blogg med mycket kloka och intressanta inlägg!
Du sätter verkligen ord på hur prestation, bedömning osv påverkar vår realation med hästarna negativt. Det får mig verkligen att tänka mer på vad, hur och varför jag vill umgås, rida och träna tillsammans med hästar – jo, för harmoni, glädje och vänskap!
Tack !
Mvh /Emmy